רופא לב

מיהו רופא לב ומהי התמחותו?

רופא לב, נקרא גם קרדיולוג, הוא רופא מומחה העוסק במניעה, אבחון וטיפול במחלות הלב וכלי הדם. מסלול ההכשרה שלו כולל לימודי רפואה כללית, התמחות ברפואה פנימית והתמחות-על בקרדיולוגיה. רופאי לב יכולים להתמחות בתחומים שונים, כגון : קרדיולוגיה פולשנית, אלקטרופיזיולוגיה, טיפול בבעיות בשריר הלב, טיפול באי-ספיקת לב, במסתמים ועוד, קרדיולוגית ילדים.

רופא לב משלב בתהליך האבחון והטיפול ידע רפואי מתקדם, טכנולוגיות חדשניות ויכולת קלינית גבוהה כדי לאבחן ולטפל בבעיות כמו התקפי לב, מחלות כלי דם, יתר לחץ דם, הפרעות קצב, בעיות במסתמים, שריר הלב ואי-ספיקת לב ועוד. בנוסף, רופא לב עוסק במניעת מחלות הקשורות ללב האדם ובקידום אורח חיים בריא בקרב מטופליו.

רופא לב

מהם תפקידיו העיקריים של רופא הלב?

רופא לב, או קרדיולוג, הוא המומחה שלך לבריאות הלב. הוא מאבחן, מטפל ועוקב אחר מגוון רחב של מחלות לב וכלי דם. החל מאבחון בעיות פשוטות כמו לחץ דם גבוה ועד לטיפול במחלות מורכבות כמו אי ספיקת לב או התקפי לב, בעיות בשריר הל, במסתמי הלב, ניתוחי לב, צנתורים ועוד.

  • אבחון מדויק – באמצעות מגוון רחב של בדיקות מתקדמות, כגון אקו לב, אקו לב במאמץ, הולטר לב, הולטר לחץ דם, ארגומטריה, צנתור, CT לב ו-MRI לב, רופא לב יוצר תמונה ברורה על מצב הלב שלך.
  • טיפול מותאם אישית – תוכנית הטיפול הרפואית שיקבל המטופל תותאם למצבו הרפואי, לגילו, לאורח חייו ולמחלות הנלוות. הטיפול עשוי לכלול תרופות, שינוי באורח החיים, הליכים פולשניים כגון צנתור או ניתוח, או שילוב של כל אלה.
  • מניעה – רופא לב מסייע בזיהוי גורמי סיכון למחלות לב, כגון : עישון, סוכרת, כולסטרול גבוה ולחץ דם, וינחה אותך להתנהגות בריאה שתסייע במניעת התפתחות המחלה או החמרתה.
  • מעקב – רופא לב יעקוב אחר התקדמות הטיפול הרפואי, יתאים את המינונים או ישנה את הטיפול לפי הצורך, ויענה על כל שאלה שתעלה.

מה כולל ייעוץ אצל רופא לב?

פגישה עם רופא לב, או קרדיולוג, היא צעד חיוני בשמירה על בריאות הלב. במהלך הייעוץ, הקרדיולוג/רופא הלב יבצע הערכת מקיפה של מצב לבך, יעזור לך להבין מהם הסיכונים שלך למחלות לב, ויבנה עבורך תוכנית טיפול אישית המותאמת לצרכים שלך.

  • איסוף היסטוריה רפואית – רופא הלב יתשאל אותך אודות ההיסטוריה הרפואית המשפחתית שלך, מחלות קודמות, תרופות שאתה נוטל, הרגלי חיים, גורמי סיכון למחלות לב, תסמינים שאתה חווה (כגון כאבים בחזה, קוצר נשימה, דפיקות לב), והסיבה לפניה שלך.
  • בדיקה גופנית – הבדיקה הגופנית כוללת בדיקת לחץ דם, בדיקת קצב הלב, האזנה לקולות הלב באמצעות סטטוסקופ, ובדיקה של אזורים אחרים בגוף שיכולים להצביע על בעיות לבביות והפניה לבדיקות הדמיה.
  • בדיקות מעבדה – ייתכן שרופא הלב יבקש ביצוע בדיקות דם לבדיקת רמות כולסטרול, סוכר בדם, תפקודי כליות, ותפקודי קרישה.
  • בדיקות הדמיה – בדיקות הדמיה כגון: אקו לב, אקו לב במאמץ, ארגומטריה, הולטר קצב לב, CT לב מספקות תמונות מפורטות של הלב ומאפשרות לאבחן מחלות לב שונות.
  • אבחון – לאחר איסוף כל המידע, הרפואי, רופא לב יאבחן את מצב לבך ויקבע את הסיבה לתסמינים שלך, אם קיימים.
  • תוכנית טיפול רפואית- על בסיס האבחון הרפואי, רופא לב יבנה תוכנית טיפול אישית. התוכנית עשויה לכלול שינויים באורח החיים (תזונה, פעילות גופנית, הפסקת עישון), תרופות, הליכים פולשניים כגון צנתור, או ניתוח.
  • מעקב רפואי- רופא לב יקבע לך פגישות מעקב כדי לעקוב אחר התקדמות הטיפול, ויתאים עבורך את הטיפול .

למה חשוב לפנות לרופא לב?

  • אבחון מוקדם של גורמי סיכון למחלות לב יכול לאפשר טיפול יעיל יותר ושיפור משמעותי באיכות החיים.
  • טיפול נכון במחלות לב יכול למנוע סיבוכים חמורים, כגון התקפי לב, אי ספיקת לב, הפרעות קצב ועוד.
  • טיפול במחלות לב יכול לשפר משמעותית את איכות החיים ולהחזיר את היכולת לבצע פעילויות יומיומיות.

מתי כדאי לפנות לרופא לב?

פנייה לרופא לב יכולה להיעשות במקרים רבים, חלקם דחופים וחלקם פחות. זיהוי מוקדם של בעיות לב עשוי להציל חיים ולמנוע סיבוכים חמורים. הנה כמה מצבים מרכזיים שבהם מומלץ לפנות לרופא לב:

  • כאבים בחזה – תחושת לחץ, דקירה או כובד בחזה עשויה להיות סימן לבעיות לבביות. במקרה של כאבים מתמשכים או חמורים, יש לפנות מידית לטיפול רפואי.
  • קוצר נשימה – תחושת מחנק או קושי לנשום, במיוחד בזמן מאמץ, יכולה להעיד על בעיות כמו אי-ספיקת לב, בעיות במסתמים או מצבים חמורים אחרים.
  • דפיקות לב לא סדירות – פרפור פרוזדורים או קצב לב לא סדיר עשויים לגרום לסיכון לקרישי דם ולשבץ.
  • עייפות כרונית – אם אתם מרגישים עייפות יוצאת דופן שאינה קשורה למאמץ, ייתכן שהלב מתקשה לספק חמצן לגוף.
  • נפיחות ברגליים ובקרסוליים – בצקות עלולות להצביע על בעיות במחזור הדם או על אי-ספיקת לב, במיוחד אם הן מלוות בקוצר נשימה.
  • היסטוריה משפחתית של מחלות לב – אם ישנם בני משפחה קרובים שסבלו ממחלות לב, אתם נמצאים בקבוצת סיכון מוגברת ומומלץ להיבדק באופן שגרתי.
  • לחץ דם גבוה או נמוך – תנודות משמעותיות בלחץ הדם, במיוחד כאשר הן מלוות בתסמינים נוספים, מצריכות התייעצות עם רופא לב.
  • גורמי סיכון למחלות לב, סוכרת, עישון או כולסטרול גבוה – מצבים אלו מעלים את הסיכון למחלות לב ודורשים מעקב סדיר.
  • לפני פעילות ספורטיבית עצימה

מה תפקידו של רופא הלב במניעת מחלות לב וכלי דם?

מניעת מחלות לב היא חלק בלתי נפרד מעבודתו של רופא הלב. הוא מסייע לזהות גורמי סיכון למחלות לב, כגון לחץ דם גבוה, כולסטרול ושומנים גבוהים בדם, סוכרת, עישון והשמנת יתר. באמצעות זיהוי מוקדם של גורמי סיכון אלה, רופא הלב יכול לספק הנחיות להתנהגות בריאה שתסייע במניעת התפתחות מחלות לב.

מה חשיבותו של רופא הלב במעקב רפואי?

לאחר ביקור אצל רופא הלב, הוא בונה תוכנית טיפול אישית ומותאמת לכל מטופל. תוכנית זו נועדה לשפר את איכות החיים של המטופל ולמנוע הידרדרות במצבו. התוכנית עשויה לכלול שינויים באורח החיים, כגון תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והפסקת עישון, בנוסף לטיפול תרופתי, הליכים פולשניים כגון צנתור או ניתוח, בהתאם לצורך.

מעקב רפואי צמוד הוא חלק בלתי נפרד מטיפול במחלות לב. רופא לב עורך ביקורות תקופתיות כדי לבחון את יעילות הטיפול הרפואי, להתאים את מינוני התרופות, להפנות לבדיקות דימות בעת הצורך ולענות על כל שאלה או חשש שעולים אצל המטופל. מעקב רפואי זה על ידי רופא לב זה מאפשר להתאים את הטיפול בצורה הטובה ביותר לצרכיו של המטופל ולשמור על בריאות הלב שלו לאורך זמן.

רופא לב באשד המכון הלבבי

באשד המכון הלבבי רופאי לב מומחים לקרדיולוגיה, הנותנים ייעוציים קרדיולוגים, למטופלים בתחום המניעה וגורמי סיכון למחלות לטיפול ומעקב אחר חולי לב. הרופאים הקרדיולוגים שלנו מומחים בתחומים שונים של מחלות לב: טרשת העורקים, קרדיולוגים מומחים בתחום קרדיולוגיה כללית, בתחום המסתמים, בתחום מחלות שריר הלב, קרדיולוגית ילדים ועוד.

במכון הלב, אשד המכון הלבבי נערכות מגוון בדיקות לב (קרדיולוגיות) באמצעות מכשור רפואי משוכלל. מבצעים את הבדיקות הרפואיות וטכנולוגיות/ים רפואיים מיומנים העוברים הכשרה ייחודית לביצוע הבדיקות. הם מבצעים את הבדיקות במיומנות ובמקצועיות רבה. רופאים קרדיולוגים מומחים בתחום מפענחים את תשובות בדיקות הלב. אנו מחויבים, למקצועיות גבוהה, שרות אדיב, יחס אישי ומתאמים את התורים בזמינות גבוהה ובהתאמה לנוחות המטופלים.

רופא לב, פרופסור שמי קרסו מנהל היחידה לקרדיולוגיה בלתי פולשנית ומרפאת מחלות שריר הלב במרכז הרפואי שערי צדק

פרופסור שמי קרסו, מומחה בעל שם בתחום מחלות שריר הלב, מוביל את אשד המכון הלבבי משנת 2022. עם ניסיון של למעלה מ-35 שנים, פרופסור קרסו צבר ידע נרחב ומומחיות יוצאת דופן באבחון וטיפול במגוון רחב של מחלות לב, לרבות מחלות מסתמים, מחלות שריר הלב והפריקרד, קרדיו-אונקולוגיה וקרדיולוגיה כללית. תחת הנהגתו, אשד המכון הלבבי מספק שירותים קרדיולוגיים מקיפים, הכוללים בדיקות מתקדמות וייעוץ אישי.

פרופסור שמי קרסו הינו דמות מובילה בתחום הקרדיולוגיה, המשלב בין קליניקה, מחקר ופיתוח. כיו"ר החוג לאקוקרדיוגרפיה של האיגוד הקרדיולוגי הישראלי, חבר באיגודים מקצועיים יוקרתיים, ויועץ לחברות הזנק רפואיות, פרופסור קרסו הינו גורם משפיע בקידום התחום. הכרה בינלאומית בהישגיו באה לידי ביטוי בבחירתו כאחד ממאה הרופאים הטובים בארץ בתחום האקו, מחלות מסתמים ומומי לב מולדים בשנים 2021 ו-2024. תרומתו משתרעת גם על תחום ההוראה, כיו"ר ועדת הקבלה לפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי באוניברסיטת בר-אילן בצפת, שם הוא מעצב את הדור הבא של רופאי הלב.

מכון הלב ד"ר דוד מרמור, אשד המכון הלבבי

ד"ר דוד מרמור קרדיולוג בכיר בבית החולים שיבא, מתמקד באקו לב, מחלות מסתמי לב ואקו לב התערבותי. לפני הגעתו לישראל עבד 12 שנים בבית החולים Northshore Evanston, ובעל מינוי אקדמי לרפואה באוניברסיטת שיקגו בוגר ה-ג'פרסון מדיקל קולג' בפילדלפיה

עשה התמחות ברפואה פנימית בבית החולים האוניברסיטאי תומס ג'פרסון בפילדלפיה והתמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי האוניברסיטאי לויולה.

בעל 20 שנות ניסיון עשיר בתחום הקרדיולוגיה.

ד"ר דוד מרמור קרדיולוג מומחה בעל ידע וניסיון נרחב במגוון של מחלות לב, לרבות

  • דימות הלב (אקוקוקרדיוגרפיה, מיפוי לב)
  • מחלות מסתמי הלב
  • מחלת לב כלילית
  • אי ספיקת לב
  • הפרעות קצב
  • קרדיולוגיה מונעת

ד"ר דוד מרמור מאמין שכל מטופל הוא ייחודי ושואף לספק לו טיפול מותאם אישית לצרכיו.

מידע זה נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד והוא אינו תחליף לייעוץ רפואי על ידי קרדיולוג.

דילוג לתוכן